Triathlon Vantaan edustusurheilijat 2024

Triathlon Vantaa tukee tavoitteellisesti urheilevia nuoria aikuisia kohti kilpaurheilijan uraa. Hallitus vahvistaa edustusurheilijat vuosittain syyskokouksen yhteydessä. Edustusurheilijoidemme etuihin kuuluu mm. varuste, kisa- ja leiritukea. 

Tutustu alla edustusurheilijoihimme:

Iina Vänttinen

Oon Iina Vänttinen, 17-vuotias triathlonisti Vantaalta. Oon harrastanut triathlonia nyt tavoitteellisesti kolme vuotta. Pienestä asti oon kuitenkin käynyt kisoja, joten laji on jo ennestään tuttu. Kilpauintitaustaa löytyy yli kymmenen vuoden takaa, mutta nykyään uintikisat toimivat hyvänä lisänä treenien ohella, sivulajin roolissa.

Kuulun triathlonissa nuorten maajoukkueeseen ja kansainvälisiä kisoja onkin sen myötä jo takana ihan kivasti. Käyn Sotungin lukiota ja toinen vuosi siellä lähenee jo loppuaan. Sieltä saadut aamutreenit mahdollistavat helposti hyviä treenitunteja viikkoon.

Triathlon tuo mulle niin paljon upeita kokemuksia, uusia kavereita, itsensä haastamista ja ylittämistä - lajin ympärille oikeastaan kaikki arjessani muodostuu.

Seuraa Iinaa Instagramissa @triathlete.iina

valokuva: Vesa Nikkanen

Leo Kervinen

Olen Leo Kervinen, 16-vuotias. Triathlon on hyvin monipuolinen ja haastava laji, jonka takia tykkään siitä. Triathlonissa tykkään etenkin treenaamisesta sekä itseni haastamisesta. Olen harrastanut triathlonia 6 vuotta ja viimevuonna minut valittiin nuorten maajoukkueeseen. Ulkomaille olen päässyt pari kertaa kisaamaan sekä leireilemään. Lajiin tutustuin isäni ansiosta.

Kuva: onevision

Henri Källström

Olen Henri Källström, olen 15-vuotias Helsingin Puistolasta. Triathlonia olen harrastanut noin kuusi vuotta, mutta mun ensimmäinen kisa oli Helsinki City Triathlonin aikuinen + lapsi -sarjassa, mihin menin isäni kanssa jo 7-vuotiaana. Olen muutaman vuoden treenannut triathlonia tavoitteellisesti, ja olen muutaman kerran käynyt ulkomailla kisaamassa. Laji on mun mielestä kiva sen takia, että saa matkustaa ympäri Suomea kisoihin.

Veikka Lassila

Oon Veikka Lassila ja oon 18-vuotias. Käyn lukion toista vuotta ja trathlonin ohella harrastan myös suunnistusta.

Triathlonia oon harrastanu jo 10 vuotta ja olen myös käynyt kilpailuissa aktiivisesti. Viime kesänä sijoituin triathlonin Suomen Cupissa toiseksi, mikä on mun paras saavutus triathlonissa.

Seuraavan kesän tavoitteena on parantaa juoksua ja saada ehjiä suorituksia