Triathlon Vantaan Valmentajat

  • Paul Sjöholm (Ammattivalmentajatutkinto); nuoret ja aikuiset
  • Marko Riitijoki (3. tason triathlonvalmentaja, 1. tason uimavalmentaja); nuoret ja aikuiset
  • Maria Sundman (Liikunnanohjaaja, AMK, 2.tason triathlonvalmentaja); nuoret ja aikuiset
  • Sanna Lassila (ESLA:n Tervetuloa Ohjaajaksi!-koulutus, 1. tason triathlonvalmentaja); nuoret
  • Sanna Myllylä (1. tason triathlonvalmentaja); nuoret
  • Mitja Kylliäinen (Liikunnanohjaaja, 1. tason triathlonvalmentaja, 2. tason triathlonin juniorivalmentaja); nuoret ja aikuiset
  • Sanna Saarinen; nuoret ja aikuiset
  • Heta Narumo (1. tason triathlonvalmentaja); nuoret

Marko Riitijoki

Triathlon-valmentaja, triathlon-tapahtumatuottaja. Kotikunta Vantaa. Valmennan sekä nuoria että aikuisia. 
Oma triathlon-tausta
Olen harrastanut triathlonia kilpailutasolla vuosina 1987-2003. Olen valmentanut vuodesta 2004 lähtien. Lapsena harrastin mäkihyppyä ja jalkapalloa ja sitten nuorena jalkapalloa, juoksua, pyöräilyä, uintia, hiihtoa, triathlonia ja lisäksi omatoimisesti kavereitten kanssa eri palloilulajeja.
Miksi juuri triathlon?
Triathlon on hieno kestävyysurheilulaji! Tykkään harrastaa monipuolisesti eri lajeja ja pidän triathlonin monipuolisuudesta. Niin harjoituksissa kuin kilpailuissa riittää erilaisia haasteita. Laji sopii kaikenikäisille.
Valmennustausta
Olen käynyt paljon erilaisia valmentajakoulutuksia. Jalkapallossa 1 -taso, uinnissa vesiralli 1 ja 2 tasot. Triathlonissa Triathlonliiton 1 ja 2 -tasot ja nyt opiskelen kolmatta. Lisäksi runsaasti erilaisia koulutuksia mm, akatemioiden kautta ja kestävyysvalmentajakoulutuksen.
Valmentaessani saan antaa urheilijoille tietoani ja kehittää heitä urheilijoina taitaviksi ja kestäviksi kunkin tavoitteiden mukaisesti. Valmennuksessa keskityn tekniikkaan, taitoon, kehon hallintaan liittyviin asioihin ja kestävyyden kehittämiseen. Teetätän monipuolisia harjoituksia, jotta moni asia kehittyisi ja silti kaikki treenit tukevat kaikkia lajillemme tärkeitä asioita eteenpäin!

" Erityisesti nuorena on hyvä treenata monipuolisesti. Kun taitotaso ja harjoittelutausta ovat riittävällä tasolla, urheilija voi aloittaa selkeän kestävyysharjoittelun ja siirtyä enemmän lajimme vaatimaan harjoitteluun."

Maria Sundman

Liikunnanohjaaja, Triathlon Vantaan nuorisopäällikkö. Kotikunta Sipoo. Valmennan pääsääntöisesti lapsia ja nuoria.
Oma urheilutausta
Nuorena päälajini oli hiihto ja tällä hetkellä näen itseni aktiivisena harrastajana ja lajit vaihtelevat hiihdosta, juoksusta, uinnista pyöräilyyn ja käyn myös kuntosalilla.  
Liikunnanohjaajana olen ohjannut erilaisia ryhmiä ja vauvasta vaariin. 
Parasta valmentamisessa on... 
Parasta on nähdä ohjattavan onnistumisen riemua ja liikunnan tuovan iloa. Valmentajana parasta on se, että jokainen päivä on erilainen ja aina opin uutta. 
Bravuurini valmentajana
Uskon, että tavoitteelliset leikit ja pelit tuovat treeneihin paljon ja kyllä minun bravuuri on KIMBLE – kuntopiiri!


" Valmentajana saan seurata, tukea, kuunnella ja sparrata yksilöä."

Sanna Myllylä

Pääsääntöisesti nuorten valmentaja, Triathlon Vantaan hallituksen puheenjohtaja ja vastaan myös seuran talouden hoidosta. Päivätyöni teen hankinta-asiantuntijana Alkolla. Kotikunta Vantaa.

Perheeseeni kuuluvat mies, kamppailulajeja (judo ja bjj) harrastavat nuoret Rasmus ja Riina sekä kolme englanninkääpiöterrieriä.  

Triathlon-tausta

Innostuin naapuriystäväni houkuttelemana kokeilemaan triathlonia kesällä 2013 ja jäin heti koukkuun. Sprintti ja perusmatkat ovat olleet itselle ne sopivimmat matkat ja harrastankin triathlonia puhtaasti kuntoilumielessä hyvää fiilistä hakien, ilman ajanparannuspaineita. Valmentajaroolin lisäksi olen toiminut TriVan hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2017 alkaen.

Miksi juuri triathlon?

Triathlonia on helppo harrastaa yksinkin missä vain ja milloin vain. Vielä kivempaa on liikkua yhdessä kivalla porukalla ja triathlonin parista saatujen ystävien kanssa. 

Valmennustausta

Aloitin TriVassa nuorten apuvalmentajana vuonna 2016 ja kävin Triathlonliiton 1-tason valmentajakoulutuksen vuonna 2018. Lisäksi olen käynyt Lions Quest-ohjelman liikuntaseurakoulutuksen. Valmennan seuran molempia nuorten ryhmiä tarpeen mukaan. 

Parasta valmentamisessa on...

Nuorten kanssa yhdessä liikkuminen ja se, kun huomaa, miten nuorten taidot ja peruskunto kehittyvät. Treeneissä pyrin kehittämään monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja. 


"Jokaisen treenin jälkeen pitäisi nuorille jäädä iloinen ja hyvä fiilis sekä punaiset posket."

Sanna Lassila

Valmennan pääasiassa pikku-junnuja ja junnuja, 

Perheeseeni kuuluvat mies Ilkka sekä pojat Veikka ja Valtti. Veikka on mukana seuran junnuissa. Kotikunta Helsinki. 

Triathlon-tausta 

Olen harrastanut triathlonia vuodesta 2012. Olen valmentanut nuoria noin vuodesta 2015.

Miksi juuri triathlon on sinun lajisi? 

Monipuolinen kolmen lajin kokonaisuus, jossa saa treenata paljon.

Valmennustausta

 ESLUn Tervetuloa valmentajaksi! -koulutus, Triathlonliiton 1-tason valmentaja-koulutus vuonna 2018. Valmennan molempia junnu-ryhmiä tarpeen mukaan.

Parasta valmentamisessa on... 

Kun koko ryhmä innostuu jostain treenistä tai kun joku oppii jonkun jutun, jota on treenannut.


" Valmentajana tykkään vetää monipuolisia treenejä, joissa tehdään eri vauhtisia harjoituksia ja silloin tällöin on kiva laittaa jotain hauskuutuksiakin mukaan. "

Mitja Kylliäinen

Olen liikuntaneuvoja ja ammattivalmentaja. Kotonani Vantaan Asolassa asuu myös vaimoni ja taaperoikäinen lapseni. Valmennan junnu-ryhmiä ja aikuisia.

Triathlon-tausta 

Aloitin oman triathlonurani vuonna 2012, kun halusin pitkiin maantiepyörälenkkeihin lisää haastetta. Oma harrastukseni on muuttunut ammattiurheiluksi ja kilpailen kansallisella tasolla lyhyillä matkoilla. Viisi SM-mitaliakin on toistaiseksi taskussa.

Miksi triathlon? 

Triathloniin jäin heti koukkuun. Tämä on monipuolinen ja sopivan haastava laji, josta on hyötyä vanhoinakin päivinä. Sen lisäksi yhteisö, johon pääsin mukaan, oli ja on yhä edelleen kuin yksi suuri perhe. 

Valmentaja-tausta

Valmistuin liikuntaneuvojaksi vuonna 2018 Kisakalliosta. Lisäksi olen käynyt mm. Triathlonliiton triathlonvalmentaja 1 -kurssin, siihen lisätyn juniorivalmentajakurssin ja monia muita pienempiä valmennukseen ja triathloniin liittyviä kursseja.

Valmentajana pyrin aina antamaan yksilöllistä palautetta ja keskityn mieluiten yksilöllisiin kehityskohteisiin. Olen myös keskusteleva ja osallistava valmentaja. Haluan olla hyvässä vuorovaikutuksessa valmennettavieni kanssa ja kuunnella heidän mielipiteitään ja palautettaan.


" Valmentamisessa on parasta valmennettavien iloiset ilmeet, onnistumisen hetket ja kehityksen huomaaminen ja tuottaminen sekä ennen kaikkea se, että saa auttaa ihmisiä pääsemään kohti tavoitteitaan."