Triathlon Vantaan seurassa kaikki saavat loistaa – ensimmäinen Tähtiseura triathlonissa

Triathlon Vantaa ry on Suomen ensimmäinen triathlonseura, joka sai lasten ja nuorten Tähtiseura-tunnuksen laadukkaasta seuratyöstä. Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjenlaatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun seuratoimintaa.  

Triathlon Vantaa täyttää Tähtiseuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät. Tähtiseurat toimivat osana maanlaajuista jatkuvan kehittämisen verkostoa, jossa seurat saavat tukea omaan toimintaansa ja jakavat hyviä käytäntöjään. Lasten ja nuorten osa-alueen tähtimerkki kertoo sen, että Triathlon Vantaa luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla.      

Triathlon Vantaa on seuran perustamisesta lähtien tarjonnut laadukasta valmennusta triathloniin lapsille ja nuorille. Suomen Triathlonliitto palkitsi seuran vuoden nuorisoseurana vuonna 2017. Seuran nuorista neljä valittiin Suomen Triathlonliiton Talent-joukkueeseen ja neljä Nuorten maajoukkueeseen kaudelle 2019-2020.    

Suomen Triathlonliiton toiminnanjohtaja Kaisa Tamminen onnittelee Triathlon Vantaata tunnuksesta sekä korostaa vapaaehtoisten merkittävää työtä seuran kehittämisessä:  

”Triathlonliitto on erittäin ylpeä ja iloinen siitä, että ensimmäinen liiton alainen seura on saavuttanut Tähtiseura-statuksen. Liitto toivookin Triathlon Vantaan esimerkin kannustavan muita seuroja lähtemään Tähtiseura polulle, sillä hyvin johdetut ja hoidetut seurat pärjäävät aina paremmin liikunnan kentällä. Triathlonliiton tavoite on lisätä juniorijäseniä ja tämän päämäärän saavuttamiseksi on saatava mukaan lisää seuroja, jotka järjestävät toimintaa myös junioreille. Triathlon Vantaan Tähtiseura-status on iso askel lajissa, jossa seuratoiminta pohjautuu lähes kokonaan vapaaehtoisten toimijoiden varaan".  

Triathlon Vantaan lasten ja nuorten toimintaa ovat tukeneet opetus- ja kulttuuriministeriö, Vantaan kaupunki ja Aktiasäätiö Vantaa.  

Lue lisää Tähtiseura-tunnustuksesta

Lisätietoja: Sanna Myllylä, Triathlon Vantaan puheenjohtaja


thtiseura ja hallitus_600pxjpg
Vantaa Triathlonin hallitus iloitsee Tähtiseura-tunnuksesta.