Liikunnan ja urheilun ansiomerkit Triathlon Vantaan valmentajille Paul Sjöholmille, Maria Sundmanille sekä Marko Riitijoelle

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä suomalaisen liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Meillä on ilo kertoa, että Triathlon Vantaan valmentajat ovat saaneet työstään seuraavat tunnustukset:

  • Paul Sjöholm: Ansiomitali kullatuin ristein
  • Maria Sundman: Ansiomitali kullatuin ristein
  • Marko Riitijoki: Ansiomitali

Paul Sjöholm – Suomalaisen triathlonvalmennuksen uranuurtaja

Paul on valmentanut aktiivisesti vuodesta 1995 lähtien ja viimeisen 20 vuoden ajan pääasiassa triathlonia. Hän on ollut aktiivisesti mukana Suomen Triathlonliiton toiminnassa myös päävalmentajana ja Suomen maajoukkueen arvokisavalmentajana.

Paul on kehittänyt suomalaista triathlonvalmennusta ja toiminut menestyksekkäästi monen eliittiurheilijan valmentajana. Nämä urheilijat ovat saavuttaneet mitaleja SM-, PM-, EM- ja MM-tasolla sekä Hawaiji Pro sarjan 5. sijan (Kaisa Sali). Paul on ollut perustamassa kahta pääkaupunkiseudun triathlonseuraa. Lisäksi hän on ollut perustamassa ja järjestämässä kahta valtakunnallisesti merkittävää triathlonkilpailua pääkaupunkiseudulla: Vantaa Triathlonia ja Helsinki City Triathlonia.

Maria Sundman – Kaksikielisen valmennuksen ja aktiivisen liikuntamallin edistäjä

Liikunnanohjaaja ja Triathlon Vantaan nuorisopäällikkö Maria on tuonut Sipoon kunnalle ”Suomen harrastamisen mallin” ja hänellä on vahva rooli kunnassa hanketyön edistämisessä. Maria on tuonut Sipooseen koululaisten uinnit. Triathlon Vantaassa Maria on aktiivisesti edistänyt seuran kaksikielistä asemaa ja ruotsinkielistä valmennusta. Marialla on laaja kokemus erilaisista ja vastuullisista liikunta-alan tehtävistä.

Marko Riitijoki – Pitkä ura nuorten triathlonistien valmentajana

Marko on triathlonvalmentajana tehnyt triathlonia valtakunnallisesti tutuksi vuodesta 2003 lähtien. Marko on valmennuksellaan vaikuttanut laajasti niin nuoriin kuin uusien aikuisharrastajien tuloon lajin pariin. Hänellä on myös SM-tason valmennettavia triathlonissa. Marko on osallistunut mm. Suomen maajoukkueen ulkomaan leirityksiin, EM-kilpailuihin ja Euroopan Cupin kilpailuihin valmentajana ja matkavastaavana.

Triathlon Vantaan nuorten valmennusvastaavana Marko koordinoi niin valmennuksia, sen linjauksia kuin leirejä. Hän on vetänyt matalankynnyksen liikuntakerhoja koululaisille yhteistyössä koulujen kanssa 2019- 2020 Triathlon Vantaan kautta. Marko on yhdessä Paulin kanssa ollut perustamassa kahta pääkaupunkiseudun triathlonseuraa ja kahta valtakunnallisesti merkittävää triathlonkilpailua Vantaa Triathlonia ja Helsinki City Triathlonia.


Triathlon Vantaa onnittelee lämpimästi Paulia, Mariaa ja Markoa!

Lisätietoja ansiomerkeistä OKM:n verkkosivuilla.


e0ab7042-3bfa-4c69-a8a1-6f8cbfa8b468jpg

IMG_1902jpg